UNEAS

Unique Explosive Archers
 
ИндексИндекс  PortalPortal  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  Сайтът ниСайтът ни  

Share
 

 Как се прави Strafe Jump

Go down 
АвторСъобщение
SillyFool
User
User
SillyFool

Брой мнения : 115
Join date : 17.11.2009
Age : 25
Местожителство : Karlowo

Как се прави Strafe Jump Empty
ПисанеЗаглавие: Как се прави Strafe Jump   Как се прави Strafe Jump EmptyПон Дек 14 2009, 02:16

си кажете "Но за какво ми е да скачам толкова далеч, та нали най-важното е да мога да стрелям?".
Да това е така, но само донякъде! Нали ако можеш да strafe-ваш добре означава, че имаш много добър контрол над мишката си, а това означава, че можеш да правиш повече Headshots!!!
Хубаво е да се комбинират скачането и стрелбата, за да не се забравя едното или другото. Попринцип повече от добрите играчи, скачат добре. Но това все пак е относително, защото в CS-а е важна бързината и добрата стрелба, но доста голяма роля играе и тактика.
Преди да започне същинската част на този tutorial-а е важно да се знае, че няма да е толкова лесно да овладете техниката на Strafe Jumping, ще Ви отнеме няколко месеца, освен ако не сте някакъв натурален гений или имате вече опит от някаква друга игра, в която се исползва същата техника. И нещо важно: Колкото повече FPS (frames per second) имате, толкова по-лесно и по-добре ще можете да strafe-вате.

===== Какво е това Strafe Jump? =====

Strafe jumping в Counter-Strike се използва предимно за да може да скачате 180 градуса ъгъли и за да скачате по далеч.
Със един нормален скок ще скочите някаде 210 Units. Един Strafe Jump испълнен с добра техника може да ви даде още 25 или повече. В теория е доста лесно но в практиката се оказва друго.

===== Как се прави Strafe Jump? =====

Натиснете "копчето за ходене напред" и задържете докато стигнете максимална скорост. (Всичко което следва трябва да го направите едновремено)

Strafe = крачка встрани

Скачате, пускате "копчето за ходене напред", натискате "копчето за strafe вдясно" (задържате го) и започвате да въртете мишката плавно надясно (Повечето хора грешат и натискат "копчето за клякане" или "копчето за ходене напред" докато са във вуздуха и се опитват да strafe-нат). Това е грешно и може да Ви стане лош навик лесно, затова просто не го правете!
Натиснете "копчето за клякане" малко преди да се преземите и пуснете "копчето за strafe вдясно".

===== Колко вида Strafe Jump съществуват? =====

Разбира се,има различни видове Strafe Jumps, които може да използвате в зависимост от ситуацията.

ОБИКНОВЕН STRAFE

1) Заемете позиция като за десен strafe, и натиснете "копчето за ходене напред"

2) Като стигнете до ръба, натиснете "копчето за скачане", пуснете "копчето за ходене напред", натиснете "копчето за strafe вдясно" и завъртете мишката плавно в същата посока

3) Накрая натиснете "копчето за клякане"

STRAFE И ПОЛОВИН

1) Засилете се като натиснете "копчето за ходене напред" и го задържите

2) Малко преди да стигнете съба се завъртете така, че да напуснете под ъгъл 45 градуса, гледайки наляво и надолу (не пускайте "копчето за ходене напред")

3) Следва по-трудната част: Трябва едновременно да скочите, да натиснете "копчето за strafe вдясно", да пуснете "копчето за ходене напред" и да завъртите с мишката плавно вдясно (както се вижда на схемата). Движението трябва да е бързо, но плавно. Най-важното е да има синхрон през цялото Ви движение.

4) Като стигнете до положението отбелязано с 4 в схемата, натискате "копчето за strafe вляво" и започвате плавно да въртите мишката вляво. Малко преди да стигнете ръба натиснете "копчето за клякане" за да се приземите.

DOUBLE STRAFE

1) Засилете се като натиснете "копчето за ходене напред" и го задържите, Малко преди да стигнете съба се завъртете така, че да напуснете под ъгъл 45 градуса, гледайки наляво и надолу (не пускайте "копчето за ходене напред")

2) Скочете, натиснете "копчето за strafe вдясно", пуснете "копчето за ходене напред" и завъртите с мишката плавно вдясно (както се вижда на схемата). Движението трябва да е бързо, но плавно. Най-важното е да има синхрон през цялото Ви движение.

3) На най-високата точка от скока Ви, спирате да стрейфите вдясно, пускате "копчето за strafe вдясно", натискате "копчето за strafe вляво" и започвате да въртите мишката наляво. Движението на мишката се прави плавно!

4) Малко преди да се приземите натиснете "копчето за клякане" и пуснете "копчето за strafe вляво"

Свършена техника позволява да скочите разстояния от 235-240 Units

MULTI STRAFE

p) Засилете се като натиснете "копчето за ходене напред" и го задържите, Малко преди да стигнете съба се завъртете така, че да напуснете под ъгъл 45 градуса, гледайки наляво и надолу (не пускайте "копчето за ходене напред")

1) Скочете, натиснете "копчето за strafe вдясно", пуснете "копчето за ходене напред" и завъртите с мишката плавно вдясно докато достигнете най-високата точка от скока си

2) Пускате "копчето за strafe вдясно" и натискате "копчето за strafe вляво", като започвате плавно да въртите мишката в обратната посока (демек вляво)

3) Пускате "копчето за strafe вляво" и натискате "копчето за strafe вдясно", като започвате плавно да въртите мишката в обратната посока (демек вдясно)

4) Пускате "копчето за strafe вдясно" и натискате "копчето за strafe вляво", като започвате плавно да въртите мишката в обратната посока (демек вляво)

5) Пускате "копчето за strafe вляво" и натискате "копчето за strafe вдясно", като започвате плавно да въртите мишката в обратната посока (демек вдясно)

а) Натискате клякане, възможно най-накрая

Свършена техника позволява да скочите разстояния по-големи от 240 Units

Първия strafe е най продължителен в сравнение с 2,3,4 и 5.
2-рия,3-тия и 4-тия strafe трябва да бъдат испълнени бързо
и с лека акселерация в ритъма.180 ГРАДУСА STRAFE

1) Засилете се, като натискате "копчето за ходене напред"

2) Напуснете повърхноста със скок напред и започнете стрейф вдясно

3) Не губете ориентация и не се движете излишно

4) Завъртете плавно с мишката надясно

5) Приключете стрейфа си с по-рязко завъртане на мишката

6) Натиснете клякане малко преди ръба за да се приземите.

Не си мислете, че ще успеете да си направите Multi Strafe Jump, ако не знаете да правите перфектно обикновен Strafe Jump. Ключът към успеха, е търпението. Не се предаваите лесно, ако видете, че не се получава.
Опитаите да го практикувате на всякъде не само на кz_* карти но и в обикновени.

1) Винаги помнете, че не се научава толкова лесно Strafe Jump техниката;

2) Ако почвате да се дразнете, че не се получава, по-добре спрете да играете
известно време, за да ви мине Smile

3) Опитаите да използвате Strafe Jump на всеки ваш скок и се научете да го правите и от ляво, и от дясно
Върнете се в началото Go down
http://uneas.bulgarianforum.net/forum.htm
 
Как се прави Strafe Jump
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
UNEAS :: Counter Strike :: Counter-Strike 1.6-
Идете на: